lauantai 5. huhtikuuta 2014

Home Sweet Home!

Me blogin kirjoituksen ensikertalaiset olemme juuri laskeutuneet Helsingin lentokentälle. Kopattiin rinkkamme hihnalta kuten niin monta kertaa aiemmin. Matkatavaramme tulivat siis joka kerta kerralla perille. Olisimme saaneet molemmat kuljettaa käsimatkatavaroiden lisäksi kahta laukkua ruumassa (2x23 kg), mutta laitoimme ruumaan vain rinkkamme lentopusseineen. Mitään ei lähetetty matkan varrelta kotiin, ja rinkan paino pysyi molemmilla koko matkan ajan n. 20 kilossa. Jonkun verran tavaraa kyllä jäi matkan varrelle.

Toivottavasti olette jaksaneet lukea näitä juttuja aina tänne asti. Lennettyjä kilometrejä on nyt takana yli 28 tuhatta mailia(eli yli 45.000 km), joten läiskitään ilmoille päivitys tämänhetkisistä fiiliksistä.

Reissun alussa näkemämme tähdenlento antoi meille todellakin suotuisat säät. Säähän ei itse pysty vaikuttamaan, mutta on sillä kuitenkin paljon merkitystä. Me saimme onneksi nauttia lähes koko reissun aurinkoisista ja hyvistä keleistä. Monet jutut (esim. veneretket, vaellus, MP) eivät olisi edes huonossa säässä onnistuneet.
Kuljimme onnellisten tähtien alla myös terveyden suhteen, kuten jo edellisessä osiossa tuli mainittua.

Näimme paljon mukavia ihmisiä, sekä paikallisia että muita reissareita. Tapasimme tietysti Emman ja Scottin, mikä oli mahtavaa. Joka paikassa meille oltiin ystävällisiä. Tapasimme iloisia ihmisiä ja vaikka monet elivät suuressa köyhyydessä, se ei heidän avuliaisuuttaan tai elämäniloaan haitannut. Meitä ei tietääksemme huijattu pahasti kertaakaan, emmekä missään kohtaa tunteneet oloamme turvattomaksi. Suurilta vastoinkäymisiltä myös vältyttiin, mitä nyt nuo protestit tuolla Etelä-Amerikassa haittasivat matkantekoa, mutta se kuuluu heidän kulttuuriinsa ja tulipahan sellainenkin nyt koettua.

Jarno vastasi hyvin pitkälti reissun suunnittelusta ja näin jälkikäteen voidaan todeta reissun aikataulun/kohteiden menneen täysin nappiin. Erja pääsi ensimmäistä kertaa kokemaan Aasian ihmeitä, näimme kaksi täysin erilaista puolta molemmille uudesta mantereesta, Australiasta. Olemme nyt kolunneet Latinalaista-Amerikkaa paljon. Tapasimme matkalla siis kivoja ihmisiä sekä näimme/koimme monia maailman suuria ja pieniä ihmeitä. Maailma on todella hieno paikka ja tämä oli hauska seikkailu, mutta nyt on upeata palata Suomeen touhuamaan taas tuttuihin kuvioihin, ja pian taas suunnittelemaan uusia reissuja! Joidenkin mielestä reissumme kesto saattaa tuntua pitkältä ajalta, ja toisten mielestä kuljettuun matkaan nähden liian lyhyeltä. Meidän mielestämme sekä reitti että siihen käytetty aika olivat molemmat onnistuneita, ja se on tärkeintä. Etukäteen asioiden suunnittelu reissaamisessa kannattaa, mutta ei liikaa, jotta ei tapa luovuutta. Tapoja on tietysti monenlaisia ja tämä oli tällä kertaa meidän. Yksi suuri haave on nyt toteutunut.

Kotona aiomme kaivaa kameroidemme muistikortteja ja ehkäpä lisätä tänne vielä muutaman ekstra-kuvan.
Ja ehkäpä käymme myös läpi muistiinpanoja ja tsekkaamme mitä tämä lysti kokonaisuudessaan maksoi, ja tietysti jaamme sen tänne.

Kaikki kliseet matkustamisesta tuntuvat juuri nyt niin todelta, sillä vaikka reissaaminen onkin hienoa, on kotimatka kuitenkin aina se paras matka. On vain lähdettävä, jotta voi tulla takaisin.


Matkustaminen kannattaa aina!

-E&J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti