tiistai 1. huhtikuuta 2014


Happi loppuu, La Pazissa jälleen

Uyunista tultiin takaisin La Paziin. Juna lähti kello 00:54 vain tunnin myöhässä aikataulusta, oltiin tyytyväisiä. Junassa sai ihan hyvin nukuttua, vaikka kyyti olisi ollut tasaisempaa Särkänniemen vuoristoradassa.
La Paz on kätevästi rakentunut laaksoon. Jos eksyy, niin suuntaa vain alaspäin, jossa on kaupungin ydinkeskusta. La Pazin keskustassa on ihan hyviä ravintoloita, ja niinpä me hieman herkuttelimme viimeisinä päivinä tällä mantereella; käytiin meksikolaisessa, kuubalaisessa, italialaisessa sekä tietysti paikallisissa ravintoloissa. Ekan kerran käytettiin myös oikein room-serviisiä ja tilattiin aamupalaa huoneeseen pilkkahintaan. Nuorehko ruotsalainen nainen on avannut alakertaan mainion Cafe del Mundo -kahvilan, jossa myös muutaman kerran käväistiin.

Aktiiviselle reppureissulle kun on lähdetty, niin ei jääty Uyunin retken jälkeen laakereille lepäämään vaan käväistiin katsomassa Bolivialaista Cholitas Wrestlingiä. Siellä oli hillitön meininki, vaikka ei mitään wrestlingin ystäviä pahemmin ollakaan. Hauskaa oli kuitenkin katsoa, kun nuo bolivialais-mamastit järjestivät siellä kunnon shown, johon osallistuivat sekä paikalliset että turistit ihan kympillä.
Ajeltiin myös taksilla käymään kuun laaksossa, joka sijaitsee ihan tässä lähellä kaupunkia. Erikoisia muodostelmia, johon ei kuitenkaan ihan täysillä jaksettu syttyä.

 Cholitas - Bolivian Wrestling
 Valle de Luna - Kuun laakso


 Seeprat ohjailivat liikennettä
 Paikallisen TV-ohjelman kuvaukset
 La Paz illalla



Täällä on viime päivinä pyssyt paukkuneet paljon päivin öin. Aluksi luultiin, että täällä on jotkut karnevaalit meneillään. Paikallisten kanssa jutustellessa asian oikea luonne kuitenkin selvisi, ja täällä on siis taas jotain protesteja, jotka ovat jo vaatineet kuolonuhrejakin. Ovat tietysti myös sulkeneet teitä. Toivottavasti kaikki menee kuitenkin hyvin, ja päästään lentokentälle ajoissa ja kirjoitetaan seuraava päivitys Madridista, Espanjasta.

-E&J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti