sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Tunnelmia viikko kotiinpaluun jälkeen

Ollaan ehditty hiukan kelailla tehtyä reissua, vaikka ei tässä mitään kuvia ole ehtinyt vielä läpi käymään...niitä kun on useita tuhansia. Vaikeaa on myös poimia kohokohtia reissulta, jossa tapahtui niin paljon kaikkea. Seikkailuun lähdettiin, sellainen todellakin saatiin ja monia kivoja kokemuksia rikkaampana nyt kirjoitellaan tätä juttua kotisohvalta. Monia hauskoja yksityiskohtia ei edes muista tässä suoraan, ja siksi pitääkin alkaa kohta verestämään muistia noilla kuvilla. Jotain mieleenpainuvimpia juttuja tapaamiemme ihmisten lisäksi olivat ainakin kävelyt Ubudin riisipelloilla, Suuren Valliriutan vedenalainen maailma, huoleton hengailu rannoilla, Uyunin suola-aavikko, monet kivat ja persoonalliset kahvilat, Uuden-Seelannin luonto sekä road-trippailu ja Machu Picchu Perussa. Sekä tietysti tandem-laskuvarjohyppy, joka jäi mieleen, koska se oli jotain aivan uutta ja ennenkokematonta. Sellainen adrenaliini-piikki saisi kenet tahansa haltioitumaan.

Meiltä on monesti kysytty, että ryöstettiinkö teidät reissussa tai koitteko vastaavaa uhkaa. Kaipa se on vähän sama, kuin jos ralleihin mennään odottamaan kaatoja, niin jotkut ryöstö-jutut olisivat meheviä, mutta ei meitä kyllä ryöstetty, vaan ihmiset olivat jokapuolella todella mukavia. Meheviä juttuja silti kyllä riittää. Maailma on oikeasti kiva paikka ja ihmiset ystävällisiä. Maailma tuntuu jokaisen reissun jälkeen astetta pienemmältä paikalta ja samalla maailmankatsomus avartuu. Kliseistä, mutta niin totta.

Tällainen pidempi reissu on siinä mielessä paljon antoisampi, koska siinä pääsee ihan eri tavalla reissufiilikseen. Hostelleissa sitä pääsee reissareiden kanssa juttuun paljon luontevammin kuin parin viikon reissulla. Ja tällaisessa ehtii elämään sitä paikallista elämää eikä tekemään ainoastaan kaikkia turisti-juttuja.

Kuten jo aiemmin todettua, niin säiden puolesta reissumme meni aivan yli odotusten. Ollaan vähän tsekkailtu uutisia käymistämme paikoista ja onneksi oltiin reissussa ennen näitä tapahtumia.
Esimerkiksi Valparaisossa oli jossain vaiheessa iso maanjäristys, jonka vuoksi tsunami-varoituksia annettiin Japanissa asti. Tällä hetkellä Valparaisossa on valloillaan suuri tulipalo, jonka vuoksi tuhansia asukkaita on evakuoitu. Hurjia kuvia löytyy maikkarin sivuilta.
Vuosikausiin voimakkain hirmumyrsky on Iltiksen mukaan iskemässä Cairnsiin.

Uumoiltiin jo ennen reissun loppua, että kotiin päästyämme tehtäisiin jotain hyvää ruokaa, ja niin on totisesti tehty. Ollaan tehty ihan perinteistä suomalaista kotiruokaa kuten Karjalanpaistia ja pottumuussia sekä kokeiltu erilaisia vaikutteita reissusta kuten Mie Goreng -tyyppistä kanapastaa ja kaurapuuroakin maustettiin Bolivialaisesta kahvilasta lainatuilla vinkeillä. Jäätelöä on tietty myös tehty jälkkäriksi, nam! :)

Viikko on ollut täynnä (töiden lisäksi) monenlaista toimintaa ja viikon kruunuksi käytiin testaamassa Salon uusin ravintola Splizzeria. Paikkahan oli todella kiva, siellä oli hyvä ja uusi konsepti! Mukava myös saada tähän kylään jotain muita pikaruokaloita kuin vain kebabbiloita. Sen jälkeen käytiin vielä katsomassa Noah. Jäi silloin Sydneyssä harmittamaan, kun sitä siellä vasta mainostettiin. Olisi nimittäin ollut hienoa käydä katsomassa joku tällainen kunnon efekti-elokuva IMAX-teatterissa.

Huippuviikko takana ja vaikka onkin ollut kiireistä, niin silti on ollut mukavaa, kun ollaan nähty kaikenikäisiä ystäviä. Ihmiset, joita tapaat tai joiden kanssa kuljet, tekevät matkasta ikimuistoisen. Niin se on myös muutenkin elämässä.

-E&J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti